Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΘΡΥΛΟΣ-LEGEND

Θρύλος Μαρί Λου - Legend Mari Lu


Όταν το μίσος γίνεται αγάπη, η αγάπη γίνεται ΘΡΥΛΟΣ.
Περίληψη

Λος Άντζελες 2130 μ.Χ.
Ο Ντέυ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος της Δημοκρατίας.Η Τζουν είναι το παιδί-θαύμα της Δημοκρατίας κι ονειρεύεται τη στιγμή που θα υπηρετήσει το καθεστώς.
Την ημέρα που ο Ντέυ εισβάλλει στο Κεντρικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες για να κλέψει φιαλίδια με το φάρμακο κατά της επιδημίας με σκοπό να το χορηγήσει στον μικρό του αδερφό που νοσεί, έρχεται αντιμέτωπος με τον λοχαγό Μίτιας Ίπαρις. Κατά τη συμπλοκή μαζί του, τον τραυματίζει και διαφεύγει. Όταν όμως συνέρχεται από τα δικά του τραύματα, μαθαίνει έκπληκτος ότι κατηγορείται για τον φόνο του Ίπαρις. Συνηθισμένος καθώς είναι να του αποδίδονται κατηγορίες για εγκλήματα που ποτέ του δεν έχει διαπράξει, συνεχίζει την παράνομη ζωή του στα γκέτο του Λος Άντζελες, δίχως να γνωρίζει ότι το παιδί-θαύμα της Δημοκρατίας, η ιδιοφυής Τζουν Ίπαρις, αδερφή του Μίτιας, έχει βγει στους δρόμους και τον ψάχνει για λογαριασμό του καθεστώτος αλλά, κυρίως, για να πάρει τη δική της, προσωπική εκδίκηση.Όταν η Τζουν εντοπίσει τον Ντέυ και κερδίσει την εμπιστοσύνη του, θ’ αρχίσει να αμφιβάλλει για όλα όσα πίστευε μέχρι τότε. Όταν η Τζουν συναντήσει τον Ντέυ, θα καταλάβει ότι και οι δυο τους είναι θύματα μιας σκοτεινής πλεκτάνης.
Και τότε το μίσος θα γίνει αγάπη.
Κι αγάπη τους θα γίνει ΘΡΥΛΟΣ.

Η CBS films έχει αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή του Θρύλου κι έχει αναθέσει την παραγωγή της στους παραγωγούς του Twilight. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jonathan Levine, σκηνοθέτης του 50/50.

Κριτικές 

«Ένας επιβλητικός, δυστοπικός κόσμος, με δυνατούς χαρακτήρες, μεγάλη ένταση και πολιτικές ραδιουργίες. Αν σας άρεσαν οι Αγώνες Πείνας, αυτό το βιβλίο θα το λατρέψετε». 
Σάρα Ρις Μπρένναν, συγγραφέας

 «Ένα ρομαντικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο μετά την καταστροφή, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι δύσκολο να το αφήσεις στη μέση κι ακόμα πιο δύσκολο να το ξεχάσεις».
Κάμι Γκαρσία, συντάκτρια των New York Times, συγγραφέας

«Με μια πλοκή που μας φέρνει στο μυαλό τους Άθλιους αλλά και το Blade Runner, η Λου αντιπαραθέτει δύο εφηβικές εκδοχές του Γιάννη Αγιάννη και του Ιαβέρη σε μια δυστοπική Αμερική του άμεσου μέλλοντος».                                             
 USA Today

«Ένα εξαιρετικό δείγμα εμπορικού βιβλίου μυθοπλασίας με έντονη πλοκή, χαρακτήρες με βάθος και συναισθηματική κορύφωση. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα!»
The New York Times

     Εκδόσεις:Πατάκη 
      Συγγραφέας:Μαρί Λου

Απόσπασμα
http://www.i-read.i-teen.gr/sites/default/files/bookabstract/8364_9789601643649.pdf

Το δεύτερο βιβλίο έχει βγει στα αγγλικά και ονομάζεται Prodigy και το τρίτο βγαίνει στα αγγλικά στις 5 Νοεμβρίου 2013,Champion .

Τελείως διαφορετικό από ότι έχω διαβάσει!Εάν όμως έχετε διαβάσει(εγώ όχι) τους Αγώνες Πείνας μάλλον θα το λατρέψετε.Πρώτη φορά διάβασα βιβλίο με δυστοπικό θέμα και το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον!Η συγγραφέας μας έβαλε στο κόσμο και τον δύο πρωταγωνιστών(Ντέυ και τζουν) και πραγματικά λάτρεψα που η αφήγηση των γεγονότων γινόταν και από τους δύο.Έτσι μπορέσαμε να μάθουμε για το παρελθόν και των δύο εφήβων.Επιπλέον  στα κεφάλαια της Τζουν και του Ντέυ, χρησιμοποιείται διαφορετικός τύπος γραμματοσειράς,που πρώτη φορά το βλέπω.
Έχει δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες και πάνω απ` όλα, έχει μια εξαιρετική εξελικτική πορεία όπου η περιπέτεια, ο αγώνας για την επιβίωση και την ανακάλυψη της αλήθειας, της προστασίας όσων αγαπάς, της τιμής και της εκδίκησης, συνδυάζονται με τρόπο μοναδικό!(Ιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου